Labor és un projecte de fotografia centrat en les persones, en el seu espai de treball i en els objectes d’ús quotidià, que vol mostrar de quina manera aquests objectes i/o espais de treball estan carregats de memòria personal i/o col•lectiva i revelen tota una experiència laboral i personal.

El projecte es va iniciar al 2012 i al llarg de 2014 s’ha contextualitzat a Roca Umbert de Granollers.

Durant aquest any, he conegut algunes de les persones que treballen a la fàbrica, les he fotografiat en el seu espai de treball, i les he enquadrat en un pla fix per mostrar-ne la mirada plena i tranquil•la cap a la llum exterior, amb una posició natural, sincera, generosa, sense cap mena de màscara.

A través del retrat se'ns dóna l’oportunitat d’aturar-nos per compartir la mirada interior de cadascú. Una mirada introspectiva i pacient, des de dins cap enfora, per reflexionar sobre la trajectòria laboral, l’espai de treball i les seves característiques externes (físiques) i internes (personals / humanes).

Labor fa una immersió en la intimitat de la feina per tal de repensar i compartir els secrets de la nostra biografia. Un desig de reprendre les coses des del principi, partint d’allò que ens emociona, que ens il•lusiona i que ens fa vibrar, des d’allò més essencial i autèntic de les persones. Una voluntat de valorar i defensar el que som i volem ser.

En definitiva, posar l’accent en les persones i en el marc en què treballen.